Υπάρχουν ακόμα φθηνά αεροπορικά;

easyjet2Υπάρχουν ακόμα φθηνά αεροπορικά;

Αρκετός κόσμος νιώθει μια απογοήτευση γύρω από την αναζήτηση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων. Πιστεύει πως τα εισιτήρια κυμαίνονται γύρω από σταθερές τιμές, δεν αλλάζουν προς όφελος των επιβατών και έτσι πάνω κάτω υπάρχουν πάντα οι ίδιες τιμές. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λάθος! Με μερικές απλές κινήσεις και έξυπνα tricks, μπορείτε να βρείτε αρκετά οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια. Χρειάζονται απλά κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1) Εξερευνήστε ιστοσελίδες που προσφέρουν σύγκριση online

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν σύγκριση μεταξώ όλων των αεροπορικών εταιρειών. Εσείς απλά βάζετε το δρομολόγιο που θέλετε να ακολουθήσετε – π.χ. από Αθήνα στην Πράγα. Έπειτα οι ιστοσελίδες αυτές, όπως το tripadvisor, σας δείχνουν στην οθόνη του υπολογιστή σας όλες τις διαθέσιμες πτήσεις καθώς και το κόστος για κάθε δρομολόγιο. Έτσι έχετε άμεσα μια πρώτη σύγκριση μεταξύ των εταιρειών που έχουν παρουσία για το δρομολόγιο που επιθυμείτε!

2) Επιλέξτε low cost εταιρείες

Υπάρχουν αρκετά καλές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η ryanair και η easyjet. Τα αεροπορικά εισητήρια σ’αυτές τις εταιρείες είναι αρκετά χαμηλά απ’οτι ο ανταγωνισμός. Αυτό γίνεται για αρκετούς λόγους όμως ο βασικότερος είναι πως προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα κι αυτό μεταφέρεται στους πελάτες ως κέρδος. Πως γίνεται αυτό; Πετάει σε αεροδρόμια με χαμηλά τέλη ανά επιβάτη, δεν χρησιμοποιεί τις “πολυτέλειες” κάθε αεροδρομίου, όπως π.χ. τη φυσούνα επιβίβασης και δε προσφέρει δωρεάν γεύματα και ροφήματα στους επιβάτες. Έτσι εαν επιλέξετε την ryanair για τη μεταφορά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως εαν θελήσετε καφέ ή κάποιο σνακ, αυτό θα το πληρώσετε εξτρά. Επίσης πολύ πιθανόν να πετάξετε σε κάπιο αεροδρόμιο που απέχει 50-60 χλμ από το κέντρο της πόλης.

3) Βρείτε πτήσεις με ανταπόκριση

Μέσω του tripadvisor που προσφέρει αναζήτηση πτήσεων ή του Ελληνικού Travelo που προσφέρει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, μπορείτε να κάνετε αρκετούς συνδυασμούς πτήσεων για να βρείτε αυτον που θα επιλέξετε σε συνδυασμό κόστους και άνεσης για εσάς. Αντί να επιλέξετε μια απευθείας πτήση, ίσως μια πτήση με ανταπόκριση και ενδιάμεση στάση να σας έσωζε μερικά χρήματα από το ταξίδι. Άλλες φορές οι πτήσεις με ανταπόκριση είναι πιο ακριβές ενώ άλλες ίσως σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα.

Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες συμβουλές και σίγουρα θα βρείτε αρκετά οικονομικά αεροπορικά εισητήρια. Μην ξεχάσετε να ελέγχετε τις τιμές online, σε ιστοσελίδες όπως το Expedia, Tripadvisor, Travelo, κ.α.

Δείτε ένα βίντεο-παρωδία(χιουμοριστικό) σχετικά με την Ryanair!

About author